Je bekijkt nu Rum Ramblings: Bon Vivant

Rum Ramblings: Bon Vivant

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Reviews
  • Bericht reacties:0 Reacties

De verkenning van het Belgisch Rumlandschap gaat verder. Tijdens dit zevende hoofdstuk stel ik u voor aan Seppe Gouwkens en ‘Bon Vivant Spirits’.

Hoewel zijn naam bij de meeste mensen niet snel een belletje zal doen rinkelen, doet zijn zaak ‘Gintermezzo’ dat misschien wel! Enkele jaren geleden zat de nu 25-jarige Seppe nog aan de schoolbanken, alwaar hij ‘Advanved Business Management’ studeerde. Als schoolproject richtte hij daar toe samen met drie medestudenten ‘Ginspiration’ op, een mini-onderneming waarmee ze Gin-boxen verkochten. Het concept was heel eenvoudig en sloeg enorm aan: In de doos zaten drie Gin samples, drie tonics en de nodige instructies om drie ‘Perfect Serves’ te maken. Na zijn studies zette Seppe met een van de drie kameraden het project verder onder de naam ‘Gintermezzo’, een online shop die nog steeds dezelfde formule aanbiedt, naast een selectie van volledige flessen Belgische Gins. Ook organiseert hij tastings op maat van de klant.

Enkele weken terug sprak ik af met Seppe om eens te praten, niet over Gintermezzo, maar over iets compleet nieuws: ‘Bon Vivant Spirits’, een merk dat hij minder dan een jaar terug lanceerde en waarmee hij zowel een Gin als Rum op de markt brengt. De naam verwijst naar ‘de levensgenieter’. Seppe: “Ik ben opgevoed in een thuis waar er steeds hard gewerkt moest worden, maar één keer per jaar…”, ik zie Seppes ogen glinsteren, “…gingen we met z’n allen op vakantie. En tijdens die reis ‘moest’ er niks, dan mochten we écht genieten. En dat was voor ons een mooie beloning voor het harde werk dat we verricht hadden.” Ik knik, herkenbaar. “En de afbeelding?”, vraag ik. “Haha, gohja dat is voor mij de verpersoonlijking van een levensgenieter.”, lacht Seppe. We hebben het samen over productie en over de last die hij al gehad heeft met de flessen, labels en kurken. Seppe is perfectionistisch, elk detail moet kloppen.

Omdat enkel het beste goed genoeg is, werkte Seppe voor het realiseren van beide producten samen met Manu De Cort van Open Up Distillery, welke jullie misschien nog zullen kennen van de Ground Control Gins tijdens The Belgian Ginvasion.

De Rum die Seppe op de markt brengt wordt niet door Manu gestookt, wel afgewerkt. Het is net zoals BelRoy’s en Marlin Spike een blend van verschillende rums, zonder toevoeging van kleur- of smaakstoffen. Hij labelt zijn product als ‘Caribbean Aged Rum’. De blend die Seppe samenstelde bevat rums van 3 tot 5 jaar oud uit vier verschillende landen: Jamaica, Barbados, Trinidad en de Dominicaanse Republiek. Ze wordt gebotteld aan 42% en komt in flessen van 50cl.

Ik maakte met de Rum een cocktail op basis van passievrucht, amandel en banaan. Deze cocktail, die ik ‘The Caribbean Epicurean’ doopte, highlight sterk het exotische en florale spaakprofiel van Bon Vivants Rum, die het daarnaast trouwens uitstekend doet in een Daiquiri (2 delen rum, 1 deel limoen, ½ deel suikersiroop).

THE CARIBBEAN EPICUREAN

Klik hier om het recept te bekijken.

Verder ontwikkelde Seppe samen met Manu een eigen Gin. “Manu is de beste stoker van België.”, benadrukt Seppe, “En ik spreek uit ervaring. Voor Gintermezzo heb ik heel wat gins geproefd, ik twijfelde geen moment over wie ik mijn gin wilde laten distilleren.” Deze 8-botanical Gin (46%) heeft rotsvast jeneverbes op de voorgrond, zowel in geur als in smaak. Verder komen we enkele gegronde aardse toetsen en een frisse zweem van citrus tegen, met kardemom en sinaasappel het meest aanwezig. De visie van Seppe en stookkunsten van Manu leveren hier een sterk product. Volmondig, bijna vettig, blijft de smaak hangen: een unieke afdronk, op een uiterst positieve manier. Gecombineerd met Gember, als pittige tegenhanger voor de citrus, en Rabarber, voor een frisse ‘Lokale’ toets.

THE GOOD LIFE

Klik hier om het recept te bekijken.

Seppe mag dan wel een van de jongste brands hebben die een rum (en gin) op de markt brengt, toch hoeft hij niet onder te doen aan de andere Belgische spelers die ik de voorbije weken heb voorgesteld. En zijn enthousiast perfectionisme maakt me enorm nieuwsgierig naar wat de toekomst nog te bieden heeft voor deze levensgenieter.

Schol!

Matthias – https://servedbysoberon.com

Geef een antwoord